ΩΤΙΑ

ΥΛΙΚΑ:

1 κούπα γιαούρτι

1 κούπα ζάχαρη

1 κουτάλι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ

3 αυγά

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 πρέζα αλάτι

αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

Σε ένα μπόλ ανακατεύω το γιαούρτι, την ζάχαρη, το μπέικινγκ, τα αυγά, το ελαιόλαδο και το αλάτι μέχρι να ενοποιηθούν. Προσθέτω το αλεύρι και φτιάχνω ζύμη. Ανοίγω χοντρό φύλλο και κόβω μικρά στρογγυλά σχήματα με ένα σφηνάκι ή διάφορα σχήματα με κουπ πατ. Το παραδοσιακό σχήμα είναι ρόμβοι ζύμης. Στο άκρο του ρόμβου κάνουμε σχισμή και περνάμε την άλλη άκρη από μέσα. Τηγανίζω σε λάδι μέχρι να χρυσίσουν ελαφρά.