ΠΙΡΟΣΚΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ:

Ζύμη:

1 κούπα νερό (χλιαρό)

1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλιά του γλυκού αλάτι

1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη

1/4 της κούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας μαγιά

Για τη γέμιση:

300 γρ. πατάτες

1 κρεμμύδι τριμμένο

2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ή άνιθο ή δυόσμο

1/4 της κούπας ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι, σπορέλαιο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ζυμώνουμε τα υλικά της ζύμης (μπορούμε και στον αρτοπαρασκευαστή) και την αφήνουμε να φουσκώσει. Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε με το πιρούνι. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε την πατάτα, το μυρωδικό, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει. Παίρνουμε τη ζύμη και ανοίγουμε φύλλο 1 εκ. περίπου. Αν κολλάει χρησιμοποιούμε αλεύρι. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια, βάζουμε ένα κουταλάκι γέμισης στο κέντρο και τα κλείνουμε καλά. Αφήνουμε τα πιροσκί να φουσκώσουν (περίπου 30 λεπτά). Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και... έτοιμα!!!