ΤΑΝΩΜΕΝΟΣ ΣΟΡΒΑΣ (ΤΑΝΕΑ)

ΥΛΙΚΑ:

500γρ γιαούρτι στραγγιστό

1 κούπα πλιγούρι

1 κρεμμύδι τριμμένο

αλάτι, πιπέρι, αποξηραμένο δύοσμο

νερό, λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αρχικά τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε λαδάκι σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαραθεί. Έπειτα ρίχνουμε το νερό και περιμένουμε να βράσει. Παράλληλα πλένουμε το πλιγούρι και μόλις το νερό βγάλει μπουρμπουλήθρες το βράζουμε με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας. Αφού βράσει το πλιγούρι παίρνουμε το ζουμί από την κατσαρόλα και αραιώνουμε το γιαούρτι. Το ζουμί είναι περίπου 2 βαθιές κουταλιές. Ρίχνουμε το αραιωμένο γιαούρτι μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Τέλος βάζουμε τον δυόσμο. Αφήνουμε τον τανωμένο σορβά στην φωτιά για 2-3 λεπτά ακόμη. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.